top of page

קרפצ'ו סלק בנגיעות פסטו וגבינת קשיו

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 5 בינו׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 9 באפר׳

חברה שלי אתמול שלחה לי תמונה של אחת המנות האהובות שאני תמיד מכינה שיש אורחים, היא הכינה אותה וליקקה את האצבעות.

ואז נזכרתי שלא ממש שיתפתי את המנה הזו אתכם בבלוג שלי, כמה מתאים לי לשכוח.

מזל שיש חברים שמזכירים לי מתכונים שלי!

המנה הזו נוצרה במקרה, כמו הרבה מנות שלי.

הכנתי סלק מאודה (בסיר לחץ), גבינת שקדים ופסטו כוסברה באותו היום, למטרות שונות.

כשעמדו כולם מולי על השיש וראיתי איך הצבעים משתלבים, החלטתי לחבר ביניהם ויצאה מנה באמת מדהימה שגם הילדים שלי מחסלים עוד לפני שהאורחים מגיעים (מבוסס על סיפור אמיתי ולכן ממליצה להכין מנה גדולה של כמה סלקים) נכון שזה לא בדיוק קרפצ'ו כי הסלק עבר עיבוד ואינו RAW, אבל תסלחו לי :)

המתיקות של הסלק בשילוב המרירות של הפסטו והחמיצות של הגבינה..זה ואוו

וגם הצבעים..תראו בעצמכם












קרפצ'ו סלק בנגיעות פסטו וקרם קשיו


אדו בסיר לחץ (עדיף) או בשלו במים 4 סלקים בקליפתם עד שיתרככו אך שלא יהיו רכים מדי

צננו במקרר.


הכנת גבינת הקשיו:

כוס קשיו שהושרה במים מסוננים לפחות שעתיים

¾ כוס מים מסוננים

2 כפות חומץ תפוחים טבעי

2 שיני שום

מיץ מלימון שלם

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.


הכניסו למעבד מזון את כל הרכיבים ורק חצי מכמות המים וכל פעם הוסיפו עוד קצת עד שתגיעו למרקם הגבינתי הרצוי. המרקם אמור להיות כמו של גבינה רכה.

הממרח נשמר במקרר לעשרה ימים. (אם הוא יחזיק לכם מעמד כל כך הרבה)


הכנת פסטו כוסברה ומנקאי

צרור גדול של כוסברה אורגנית שטופה ומופרדת מהגבעולים הקשים

צרור עלי בזיליקום אורגניים

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן זית

כף שמרי בירה

חצי כפית מלח אטלנטי

חצי כפית אבקת בצל

4 כפות צנוברים

1 קוביית מנקאי קפואה (לא חובה למי שאין)

הכניסו הכל למעבד מזון חזק וטחנו עד שנוצרת משחת פסטו, עצרו כדי לגרד אותה מהצצדים של מעבד המזון בעזרת ספטולה והמשיכו לטחון. אם היא יבשה מדי ניתן להוסיף עוד כף או שתיים של שמן זית.


לפני ההגשה

הוציאו את הסלק מהמקרר וקלפו את הקליפה בזהירות, חתכו אותו לפרוסות וסדרו בעיגול על צלחת נקייה. פזרו מעל כל סלק מעט פסטו ומעט קרם קשיו, הגישו עם מעט מיץ לימון סחוט מעל וזרעי המפ/ שומשום לקישוט.

הכי טעים להגיש את המנה הזו בתוך עלי חסה!



מאחלת לכןם שנה נפלאה של ממש, כזו שתורגש בכל נים ווריד ותא בגוף, כזו שתגרום לכןם לצחוק, לעוף, לאהוב ולהודות על מה שיש. ויש לנו לא מעט.


הנה המנה שהחברה שלי הכינה ובזכותה נזכרתי להעלות את המתכון לבלוג. תודה יקירתי! נראה דלישס.



שלכם, שמרית

Bình luận


״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page