top of page

לחם מותסס של קינואה ועדשים

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 29 באפר׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 6 במרץ


כבר זמן רב שאיני אוכלת לחם בשוטף, אפשר לומר שמאז שהפסקתי לצרוך גלוטן כמעט לגמרי אז גם הלחם ירד לי מהתפריט די בקלות בלי שהתכוונתי. מדי עם אני כמובן נהנית להתענג על לחם מחמצת איכותי וכמו כל דבר בחיים כשהוא מאוזן-הוא נכון לי.

אבל אני כבר שנים לא חולמת על לחם כשאני רעבה, מבחינתי קרפים וטורטיות הן תחליף מושלם, טעים וקליל יותר עבורי (לינקים לכמה מתכוני טורטיות בסוף הפוסט)

אחת הטורטיות המוצלחות ביותר שלי משנת 2019 שמכילה קינואה ועדשים אדומות (עוד לפני שכל הרשת התפוצצה בטורטיות כאלו..) הפכה במטבח שלי לאחרונה ללחם כשרציתי שגם לי תהיה בפריזר אופציה כשיבוא לי למרוח אבוקדו על משהו יותר קשיח מטורטיה.

ואכן היא יצאה מושלם גם כלחם.


את המתכון שיתפתי בתכנית ניקוי הגוף האחרונה והיו תגובות מעולות! להלן צילום של אחת המשתתפות:



הלחם הזה הוא קצת עוגתי מבחינת המרקם שלו אבל הוא כל כך טעים ומשביע שחובה לנסות להכין אותו.

מומלץ לפרוס אותו לאחר שמתקרר, לשמור בהקפאה ולחמם כצנים בטוסטר. הוא ממש טעים במיוחד אם מוסיפים לו תבלינים, זרעים ועשבים יבשים.

ללחם האחרון הוספתי זעתר, זרעי חמניה לקישוט ומלח עשבים (תמונה למטה)


הלחם הזה מלבד הקלות של ההכנה בלי לישות, קיפולים והתפחות, עשיר בסיבים תזונתיים, מינראלים וויטמינים, עשיר בחלבון מלא ואיכותי מהצומח (קינואה מכילה את כל חומצות האמינו) משביע ביותר וגם אוהד ולירי אכלו וחיסלו לי... בזכות ההתססה של הבלילה אנו מקבלים אוכלוסיית חיידקים נהדרת לתוך הלחם שלנו שגם מפרקת את הסוכרים ועוזרת לנו לעכל את הלחם בצורה הרבה יותר יעילה וקלה.



לחם מותסס של קינואה ועדשים


כמות לתבנית אינגליש גדולה


מה צריך:

 

1 כוס קינואה

1 כוס עדשים אדומות

2 ורבע כוסות מים מסוננים

שמן זית בנדיבות למריחת התבנית אפייה / ניר אפייה אקולוגי

4 כפות אבקת פסיליום - psyllium husk (אי אפשר לוותר עליה, יש אותה בכל חנות טבע)

1 כף חומץ תפוחים

2 כפיות אבקת אפייה

כף מלח ים אטלנטי, אפשר גם קצת פחות.

אפשר להוסיף זעתר, אבקת שום או טימין, עגבניות מיובשות, זיתים או תבלינים אחרים שאוהבים. לקשט בזרעי דלעת או אגוזי מלך..הכל אפשרי.

 



 

אופן הכנה:

 

שטפו את העדשים והקינואה היטב, השרו אותם יחד בקערה עם מים נקיים ל- 8-10 שעות.

לאחר ההשריה סננו ושטפו והעבירו אותם לבלנדר עוצמתי עם מים חדשים נקיים (את מי ההשריה שפכו או הוסיפו לעציצים ולגינה שלכם..הצמחים יודו לכן), הפעילו את הבלנדר בערך 2 דקות עד שהעיסה אחידה וחלקה.

העבירו  את הבלילה לקערת זכוכית והשאירו להתססה מכוסה במגבת או עם מכסה על השיש ל 8-12 שעות, לאחר כמה שעות תראו בועיות אויר, סימן שהחיידקים התחילו לעבוד!


כשההתססה לקראת סיום ואתן מוכנות להכין את הלחם, חממו את התנור ל 180 מעלות ושמנו את תבנית האפייה בנדיבות.

כעת ערבבו היטב את הבלילה (יהיה ריח מעט חמוץ והבלילה תיראה יותר סמיכה וזה בסדר) , הוסיפו אליה את הפסיליום, אבקת האפייה, חומץ התפוחים, מלח והתבלינים שבחרתם.

ערבבו שוב והעבירו את הבלילה לתבנית המשומנת (או השתמשו בנייר אפייה אקולוגי)

ואפו 60 דקות במרכז התנור.

לאחר שסיימתן עם האפייה, סגרו את חום התנור אך השאירו את הלחם עדיין בפנים לעוד 30 דקות עם דלת התנור פתוחה.

הוציאו את הלחם וצננו אותו על רשת צינון לחלוטין.

פרסו את הלחם כשהוא מצונן והעבירו לשקית הקפאה, חממו לפני כל ארוחה ותיהנו!

במידה והלחם עדיין רטוב בפנים, הכניסו שום לתנור החם לעוד כמה דקות.

 

תראו איזה חתיך!


יאללה רוצו להשרות קינואה ועדשים..


הנה כמה מתכוני טורטיות למי שרוצה להתנסות:



שאו ברכה, שמרו על עצמכם שם בחוץ..

2 Comments


october1384
Jan 03

יש טעות במתכון.

הלחם יצא דביק לגמרי- זרקתי הכל לפח.

Like
שמרית גורן-בולוטין
שמרית גורן-בולוטין
Mar 06
Replying to

היי, מצטערת אבל רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך! היה לי באג באתר..ממש סליחה. אני מכינה את הלחם על בסיס קבוע ויוצא ממש טוב, אשמח לעזור לך להכין אותו. רוצה לכתוב לי במייל מה עשית כדי שאוכל לכוון אותך? shimrit@healthy-start.c

Like

״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page