top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

כרוב כבוש של סבתא בבה

אז שניה לפני המתכון, למה בכלל כדאי לאכול כרוש כבוש.


1- זה טעים בטירוף, ממש אבל עם כל דבר.

2- מדובר על פרוביוטיקה חיה שתורמת לבריאות של מערכת העיכול, העור, לשגשוג של פלורת החיידקים הטובים שלנו במעיים והכל במינימום עבודה.

3-הכרוב מכיל גם ויטמינים כמו ויטמין סי וסיבים תזונתיים- מחזק מערכת חיסון.

4- כרוב כבוש שקונים מוכן הוא לרוב מפוסטר וזה אומר שהחיידקים שהיו בו (אם היו) כבר אינם בין החיים..

5- כל כך קל להכין כרוב כבוש, מכינים פעם אחת ומספיק לדי הרבה זמן, אצלנו גם שותים את המי כרוב במיוחד אם חולים או יש כאבי בטן, אם למישהי יש קנדידה או כל טפיל אחר- זה מומלץ ביותר לאכול ממנו. זה מזון על מבחינתי ממש.(למי שסובל ממחלות מעי דלקתיות, אנא היוועצו עם הגורם המטפל שלכם שכן מזון זה עלול להחריף אצלכם תסמינים)

6-מאד מועיל למי שלוקח אנטיביוטיקה כדי לשקם את אוכלוסיית החיידקים שהאנטיביוטקיה חיסלה, אני ממליצה בגמר הטיפול להתחיל לאכול כרוב כבוש כמה פעמים ביום.



כרוב כבוש של סבתא בבה שלי


רוצה להוסיף שסבתא שלי מעולם לא מדדה כמה אחוזי מלח היא שמה ביחס למשקל הכרוב, אבל אם אתם רוצים להיות מחושבים יותר ושזה יצליח לכם בטוח, על כל קילו כרוב, מוסיפים 15 גרם מלח אטלנטי /הימלאיה (לא מלח שולחן)

זה יוצא בערך כף שטוחה של מלח לקילו כרוב.


המתכון של סבתא:

רכיבים:

2 כרובים גדולים טריים (מאד חשוב שיהיה טרי)

מלח גס אטלנטי / מלח דק אטלנטי

2 שיני שום חתוכות

צרור שמיר אורגני שטוף

כמה עלי דפנה

מים רותחים

צנצנת גדולה של 2 ליטר, או 2 קטנות יותר.

הוראות הכנה:

ראשית, מסירים מהכרוב את העלים החיצוניים שעוטפים אותו ומניחים בצד, נזדקק להם בהמשך הכבישה.

כעת פורסים את הכרוב לפסים דקים ביותר, הכי דק שאפשר (אפשר גם במעבד מזון). מעבירים את הכרוב הפרוס לקערה גדולה, מפזרים בערך 2 כפות מלח גס מעל הכרוב ומעסים עם הידיים את הכרוב עד שמרגישים שהוא מתרכך ומתחיל להגיר נוזלים. עוזבים אותו לעשרים דקות.


כך מעסים את הכרוב






בינתיים, מעקרים ממש טוב את הצנצנת עם מים רותחים.

אחרי 20 דקות, חוזרות אל הקערה וממשיכות לעסות את הכרוב שיצאו ממנו עוד נוזלים, כדי להצליח לסחוט את הכרוב מנוזלים, צריך ממש ללחוץ אותו חזק ולסחוט עם הידיים (כל זה בתוך הקערה) עד יצאו ממנו כל הנוזלים (הוא כעת שוכב בתוך הנוזלים שבהם נשתמש לכבישה) כעת הכניסו לתחתית הצנצנות שהתקררו את עלי הדפנה, שיני השום.

דחסו פנימה את הכרוב ומעכו אותו פנימה ממש טוב שלא יהיה אויר, , אפילו כדאי להדק אותו לתחתית עם מערוך או משהו כזה. הוסיפו גם את הנוזלים שנסחטו מהכרוב . במידה והנוזלים שיצאו מהכרוב אינם מכסים את כל הכרוב, הוסיפו עוד מים ביחס הבא: כוס מים על כפית מלח.(חשוב שיהיו מים מסוננים/ מינראלים ולא מופלרים מהברז)

חשוב מאד שהמים יכסו את הכרוב כולו.

מעל הכרוב הכניסו את עלי השמיר ומעל את חתיכות המעטפת של הכרוב כדי שישמשו כמשקולת. הצנצנת צריכה להיות מלאה כמעט עד הסוף.

סגרו את הצנצנת, ערבבו אותה בהיפוך למעלה ולמטה. הניחו אותה במקום חמים, לא בשמש ישירה -פשוט על השיש, אני גם שמה מגבת מעליה ומתחתיה שמה מגש שאם יצאו נוזלים, הם יצאו למגש.

עכשיו תנו לה לעמוד. כמה שתעמוד יותר- כך הפרוביוטיקה תהיה חזקה יותר. עשרה ימים במינימום.



ביומיים שלושה הראשונים במידה ואתם שומעים קולות תסיסה ויוצאים נוזלים, זה בסדר רק שימו לב אם הכרוב כולו נמצא מתחת לנוזלים שלא יתפתח עובש.

אפשר לפתוח בזהירות את הצנצנת ולתת לבועות אויר להשתחרר ולהוסיף מים אם צריך (באותו היחס כמו במתכון). רק תעשו את זה מהר שלא יכנסו חיידקים לא רצויים ויהרסו לנו את התהליך.

בסיום התהליך, תטעמו ותראו אם הכרוב זקוק לזמן נוסף או שמוכן.

שומרים כמובן במקרר..מחזיק המון זמן במקרר.

מה שחשוב לדעת זה שבגלל שבתוך הצנצנת יש הרבה חיידקים טובים, מומלץ לא להכניס לצנצנת מזלג או כפית שהיו קודם בפה שלכם, כלומר העבירו את כמות הכרוב הרצויה לצלחת וממנה תאכלו..גם להושיט יד לא שטופה לצנצנת של מזון מותסס יכולה לזהם אותה וחבל.

אני יודעת שיש הרבה דרכים להכין כרוב כבוש, זו אחת מהם וזה מתכון של סבתא שלי, אז מבחינתי הוא מנצח

תהנו ולבריאות!

195 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page