בוקר אחרי הסדר, קמים, עייפים מתים לזחול חזרה למיטה..
ובא לכם רק רגע לעצמכם עם התה, שייק או הקפה ואיזו עוגייה מנחמת..
אבל אחרי מה שאכלתם אתמול, חשוב שהיא תהיה קלילה, מזינה וכשרה לפסח.
ולא לא לא לא לא עוגיית קוקוס חונקת בבקשה!
יש כזו עוגייה???????
אז במיוחד בשבילכם עמלתי כלום זמן והמצאתי מתכון הכי קל, פשוט וטעים ביותר לעוגיות מהממות בטירוף.
בשיא האובייקטיביות.
אתם רק תקללו אותי אחרי ההתמכרות.
עוגיות שקדים מטריפות
טבעוניות 🍀ללא גלוטן 🍀כשרות לפסח🍀 טעימות🍀 נחטפות
מה צריך?
⚜️כוס וחצי שקדים טחונים
⚜️שתי כפות קמח ארורוט (קמח עמילני ללא גלוטן, כשר לפסח, מזין יותר משאר העמילנים שיש בסביבה, קל לעיכול ומעולה במאפים-ממליצה עליו מאד) במידה ואין להשיג בארץ קמח ארורוט, אתם יכולים להשתמש בקמח טפיוקה במקום. אבל ממליצה להזמין מחו"ל בלחיצה על שם הקמח פה במתכון
⚜️כף קמח קוקוס
⚜️שליש כוס שמן קוקוס מומס
⚜️שליש כוס מייפל בטמפרטורת חדר (יוצאת עוגייה מתוקה, פעם הבאה אשים 3 כפות פחות,
כי לי זה מתוק מדי)
⚜️מעט מלח
⚜️כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום וללא גלוטן
⚜️כפית תמצית וניל
מה לעשות?
⚜️חממו תנור ל 170 מעלות, הניחו ניר אפיה אקולוגי על תבנית
⚜️ערבבו את החומרים היבשים בנפרד מלבד קמח הקוקוס
⚜️ערבבו את החומרים הרטובים בנפרד
⚜️העבירו את קערת היבשים לרטובים וערבבו היטב
⚜️ כעת הוסיפו את קמח הקוקוס (אם הוא עם גושים אז העבירו דרך מסננת), וערבבו היטב
⚜️תנו לתערובת לעמוד כמה דקות להתייצב
⚜️הכינו כדורים בינוניים, הניחו על ניר האפייה עם קצת רווח בין אחת לשנייה.
⚜️אפו 15 דקות, צננו, חכו, ותאכלו.
יוצאות בערך 12 עוגיות
מציעה מראש להכין כמות כפולה
תזכרו שאמרתי לכם
חג שמח ותהיו מאושרים!