עוד מנה שמתאימה לתקופה פסח ותגוון לכם את צלחות האורז ותפוחי האדמה!
היא טבעונית, ללא גלוטן, אפויה בתנור וקלה להכנה.
לכמות במתכון יצאו לכם בערך 40 קציצות לא גדולות, שזה מעולה לארוחת החג ולנשנוש בזמן קריאת ההגדה, כמובן עד שיגיע שאר האוכל..ותצא לנו הנשמה :)
אז מה צריך?
2 כוסות ורבע כוסות קינואה מבושלת ומקוררת - פשוט הכינו אותה יום לפני
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כרוב לבן פרוס דק (למי שאין כרוב יכול להוסיף במקום 2 גזרים מגורדים זה גם יוצא מעולה)
2 בטטות גדולות מבושלות או אפויות (רצוי גם אחרי לילה במקרר)
צרור גדול של כוסברה ופטרוזיליה מעורב (או רק אחד מהם, לבחירתכם)
שן שום גדולה
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סויה ללא גלוטן
2 כפות שמן זית
1 כף קמח חומוס
1 כף קמח קוקוס
10 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים)
1 כפית מלח ים אטלנטי, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח עשבים
1 כף גדושה שורש ג'ינג'ר מגורד
* במחבת גדולה לחמם את שמן הזית ולאדות את הבצל עם התבלינים
*לאחר כמה דקות להוסיף את הכרוב/גזר ולהקפיץ כמה דקות עד שמתרכך, זהו .
* תורידו מהאש שיצטנן מעט.
* חממו תנור ל 170 מעלות והכינו תבניות עם ניר אפיה אקולוגי ומעליו הברישו מעט שמן זית או
קוקוס
*הכניסו למעבד מזון גדול את הבטטות וכל יתר הרכיבים מלבד קמח הקוקוס, הפעילו בפולסים ולאחר כמה סיבובים הוסיפו גם את הבצל והכרוב לתערובת.
המשיכו לעבד עד שהעיסה אחידה ודביקה מעט.
*הוסיפו את כף קמח הקוקוס וערבבו עם כף עץ עד שהוא נטמע בתערובת.
*חשוב מאד!! לתת לתערובת לשבת במקרר לפחות חצי שעה (אם אפשר לילה זה מעולה) כדי
שיהיה לכם קל להכין את הקציצות.
כדאי ליצור עיגולים ולשטח אותם בידיים מעט רטובות, אני ממליצה ליצור עיגולים לא גדולים מדי כדי שבהיפוך שלהם בתנור, הם לא יתפרקו. שיהיו בערך בגודל של כף ממוצעת. כמו פה בתמונה
אפו בתנור 40 דקות עד 170 מעלות צד אחד, הפכו לצד השני ואפו עוד 10 דקות
ויאללה מוכן!
טעים ביותר להגיש עם:
- טחינה ירוקה/סגולה או רגילה
-ממרח חומוס טבעוני מעדשים שתפור על פסח (לאלו מכם שאוכלים קטניות)
מקווה שיצא לכם טעים!
שלכם..עד הפעם הבאה
ותודה ליפעת גולן הצלמת המעולה על התמונה שלי מסניפה כוסברה :)
שמרית