הרבה זמן לא כתבתי וזה לא שלא היה לי מה לומר
פשוט לפעמים אתה חושב על דברים בדיוק שאין לך היכן לרשום אותם.
זה קורה לי תמיד דווקא במקומות כאלו:
**בנסיעה ברכב
**שניה לפני שנרדמת (הרעיונות הכי שווים שלי!!)
**במקלחת
**כשאני עם הילדים באמצע משהו
בקיצור, כל הרעיונות הנפלאים האלו, המילים, הרעיונות למתכונים וההברקות הגדולות שלי- הלכו, התאיידו, נעלמו כאילו מישהו בלע אותם.
פווווף..והם כבר לא כאן
אני בטוחה שחלקכם מהנהן בראשו לצורך הזדהות עמוקה עם דבריי..
כך שבעצם יוצא שאתם עדים רק לשאריות של דברים שנשארו לי בראש.
אבל אל תעלבו.
אני נחושה למצוא דרך לשחזר מעתה והלאה את מחשבותיי השוות ואם למישהו יש רעיון יצירתי יותר מאשר להקליט אתת עצמי (כי אני לא זוכרת להקשיב), או לרשום לעצמי (לא זוכרת היכן המחברת..) שתפו אותי.
אהיה אסירת תודה לנצח ואכין לכם שוקולד.
הקיצר, שבועות עוד רגע בדלת ואתם בטח מחפשים מתכון לקינוח שגם יהיה ואווו בטעם ובמראה וגם יסגור כמה פינות לכל האורחים הטבעונים שלכם וגם לאלו שאינם אוכלים גלוטן נכון?. אז עצרו הכל, מצאתם אותו!!
באמת שהוא מתכון שווה ולא קשה להכנה ומומלץ להכין אותו כקינוח אישי, מניסיון, תקשיבו לי.
אתם לא חייבים רינגים או תבניות אישיות, אפשר להכין אותו בתבנית מאפינס עם מנג'טים ואז לקלף בזהירות את המנג'ט לאחר שקופא.
עוגת קרם מוקה אישית
כמות מספיקה ל 12 עוגות אישיות / 16 מאפינס
מה צריך?
לבסיס העוגה:
1 כוס אגוזי לוז (שהושרו 6 שעות)
1/4 כוס אגוזי קשיו (שהושרו שעתיים)
9 תמרי מג'הול מגולענים
1 כפית תמצית קפה
במידה ואין לכם תמצית קפה, אפשר להכין לבד בצורה הזו: לרבע כוס מים רותחים הוסיפו כפית נס קפה איכותי מגורען/ או במקום הנס קפה הכינו מעט אספרסו אם אתם אוהבים טעם חזק של קפה
ערבבו טוב. כשהקרם מוכן הוסיפו כפית אחת, ערבבו יחד וטעמו. לכו עם הטעם שלכם והחליטו אם להוסיף עוד תמצית קפה או שזה מספיק. (קררו מעט את התמיסה לפני השימוש)
לקרם הלבן:
350 מ"ל חלב קוקוס ללא משמרים AROY-D
5 תמרים מגולענים
1 כפית תמצית קפה (או תחליף כמו בבסיס)
1 כף גדושה חמאת שקדים בכבישה קרה
2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
לשוקולד:
7 כפות קקאו נא אורגני
4 כפות שמן קוקוס
3 כפות מייפל
מה עושים?
במעבד מזון עבדו את האגוזים והוסיפו בהדרגה את התמרים והתמצית עד שמתקבלת תערובת אחידה .
את התערובת שטחו על תחתית התבנית או המנג'טים והניחו בצד.
להכנת הקרם- הכניסו את כל הרכיבים ורק חצי מכמות החלב לבלנדר בעוצמה גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים, כעת ניתן להכניס בהדרגה את יתרת חלב הקוקוס רק עד שהעיסה במרקם של קרם ולא דלילה מדי. יכול להיות שתצטרכו להכניס טיפה פחות מהכמות הרשומה.
אם לא הייתה לכם תמצית קפה והכנתם לבד, זה הזמן להכניס כפית, לערבב היטב ולטעום
את הקרם המוכן פזרו בצורה שווה מעל הבסיסים והכניסו להקפאה לשעתיים לפחות.
להכנת השוקולד - הכניסו את רכיבי השוקולד לבאן מרי (סיר מעל סיר עם מים חמים), וערבבו עד שהשוקולד נמס, מבריק ומוכן, אל תתנו לו להתחמם יותר מדי ומיד כשהוא נמס , מיד הורידו מהאש. (לא כדאי לחמם שוקולד במיוחד כשהוא raw כי כל התכונות הטובות שלו..פוווף..נעלמות!)
לאחר שהעוגה קפואה ניתן לפזר את השוקולד מעל באיזו צורה שתרצו
הכניסו שוב להקפאה.
הוציאו מההקפאה כחמש-עשר דקות לפני ההגשה
ניתן גם לאכול קפוא! זה עדיין טעים ביותר.
טיפ קטן..אם נשאר לכם שוקולד..פשוט עשו ממנו פרלינים! יש לכם בטח בבית תבנית לפרלינים שקניתם לפני 4 שנים ומאז היא מעלה אבק בארון. ואם אין לכם, כל תבנית סיליקון של מאפינס יכולה להתאים, פשוט שפכו מעט מתערובת השוקולד לתבנית והכניסו לפריזר. קיבלתם מטבעות שוקולד!
עכשיו גם לא צריך קפה עם הקינוח כי הוא סוגר גם את הפינה הזו
אין ספק שהקינוח הזה הוא מולטי טאסק.
שיהיה לכם חג שמח ופורח עם אהבת הסביבה והאדם והחי...
כי שבועות חברים יקרים...
Its All About The Love Of the Earth
והעיקר..תזכרו למלא את הצלחת שלכם ב 50% ירקות וכל השאר מה שיבוא לכם. זו שיטה לא רעה בכלל גם ליהנות מהחג וגם לא להרגיש מפוצצים וכבדים אחרי הארוחה.
עד הפעם הבאה...צ'או