top of page

אורז בחלב קוקוס ותבלינים

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 5 במרץ 2017
  • זמן קריאה 1 דקות

 

בשוק

כוס וחצי אורז בסמטי שטוף (אם משתמשים באורז מלא, יש להשרות אותו לילה ולהוסיף עוד כוס חלב קוקוס)

1 כוס חלב קוקוס ללא חומר משמר

2 כוסות מים

כף שמן קוקוס

1 גזר שטוף, מקולף וחתוך לריבועים

1 כוס גרגירי תירס ללא תוספת סוכר

תבלינים: חצי כפית מלח גס, חצי כפית קינמון, מעט הל, פלפל שחור וציפורן


אורז בניחוח חלב קוקוס ותבלינים

במטבח

  • חממו בסיר את שמן הקוקוס והוסיפו את התבלינים

  • ערבבו כ- 20 שניות עד שהתבלינים נפתחים

  • הוסיפו את האורז, הגזר והתירס וערבבו עד שהתבלינים מכסים את הירקות

  • הוסיפו את חלב הקוקוס והמים והביאו לרתיחה

אורז בסמטי לבן מבשלים 13 דקות על להבה קטנה מכוסה

אורז בסמטי מלא מבשלים 28 דקות על להבה קטנה מכוסה

אחרי שהאורז מוכן השאירו מכוסה לעוד 10 דקות - זה הכי חשוב לאורז

בתאבון!

״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page