top of page

מרק כתום ועדשים

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 14 בפבר׳ 2017
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 7 במרץ


 

בשוק

2 כפות שמן קוקוס

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית וחצי שורש כורכום מגורד

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

5 בטטות גדולות מקולפות וחתוכות גס

2 קולורבי לבן מקולף וחתוך גס

2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות

3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס

1/2 שורש סלרי מקולף וחתוך גס

1 שן שום גדולה קלופה

צרור גבעולי סלרי קצוצים

צרור עלים שטופים של סלרי

400 גרם דלעת יפנית/דלעת רגילה קלופה וחתוכה גס

1 כוס עדשים אדומות שטופות (אחרי השריה של חצי שעה לפחות)


מרק עדשים אדומות

במטבח

  • מחממים בסיר גדול את השמן ולאחר כדקה מוסיפים פנימה את התבלינים ומערבבים כ 10 שניות עד שהם נפתחים ומשתלבים עם השמן

  • מוסיפים את הבצל וגבעולי הסלרי ומקפיצים עד שהם מתרככים כשש דקות בערך

  • מוסיפים 2 כפות מים ומכסים לאידוי

  • לאחר כמה דקות מוסיפים את שאר הירקות חוץ מעלי הסלרי ומערבבים עם הבצל וגבעולי הסלרי עד שכל הירקות מכוסים בתבלינים

  • מוסיפים מים קצת מעל גובה הירקות, מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה

  • לאחר הרתיחה מוסיפים את עלי הסלרי ומערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה

  • מוציאים את עלי הסלרי, טוחנים ומתקנים תיבול

  • אני מאד ממליצה לאכול את עלי הסלרי , הם ממש מעדן אחרי בישול המרק

  • לאחרי הטחינה מומלץ להרתיח פעם נוספת

המרק בתוספת דגנים מלאים, מספק לנו ארוחה המכילה חלבון מלא שכולה על טהרת הצומח. בתאבון!

״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page