top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

פאי קרם קשיו, פלפל קלוי ופטריות


 

בשוק

להכנת הקלתית:

כוס ו- 1/2 קמח כוסמין מלא 1/2 כוס מים רותחים 1/3 כוס שמן קוקוס מומס 1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

להכנת קרם הקשיו:

שתי כוסות קשיו שהושרו שעתיים לפחות כף וחצי אבקת שמרי בירה שתי כוסות מים כפית מלח

להכנת המילוי:

כוס ו- 1/2 פטריות קצוצות מכמה סוגים שרוצים כף שמן קוקוס מלח גס ופלפל גרוס קמצוץ אגוז מוסקט 3 פלפלים שטופים ונקיים


פאי קרם קשיו, פלפל קלוי ופטריות

במטבח

לפני שמתחילים את הכנת הפאי, כדאי להכין את הפלפלים הקלויים

חממו תנור ל 180 מעלות

שטפו 3 פלפלים אדומים או שילוב של צהובים ואדומים ונקו אותם מהגרעינים ומהחלקים הלבנים

חתכו את הפלפלים לרבעים ופרסו על תבנית עם ניר אפיה (עדיף אקולוגי)

הכניסו לתנור לחצי שעה עד שהם קלויים

כשהם קלויים להוציא ולהניח בצד לקירור

הכנת הקלתית:

הכניסו לקערה את כל החומרים של הבצק והתחילו ללוש כמה דקות עד שהוא הופך לגמיש ונוח לעבודה

רדדו את הבצק עם מערוך הניחו על התבנית

חוררו עם מזלג חורים בבצק כדי שלא יתנפח

הכניסו לתנור החם את הבצק לחמש דקות לאפייה חלקית בלבד

הוציאו מהתנור את הבצק לצינון, השאירו את התנור דולק

הכנת הקרם והמילוי:

הקפיצו את הפטריות בשמן קוקוס עם קצת מלח גס, פלפל גרוס

ואגוז מוסקט לדקה או שתיים בלבד

את רכיבי המילוי הכניסו לבלנדר והפעילו, תקנו תיבול אם צריך

ערבבו את מילוי הפטריות ואת קרם הקשיו ושפכו מעל הבצק המצונן, חתכו וסדרו את הפלפלים מעל הקרם

הכניסו לתנור לאפיה של 45 דקות

חכו כמה דקות שהפאי יתייצב לפני החיתוך שלו...

270 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page