top of page

קציצות מש וכרוב טבעוניות

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 13 בספט׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 6 במרץ



מה צריך?

3 כוסות כרוב ירוק מגורד בפומפייה / חתוך דק בסכין

1 שום טרי אחד (הכוונה לשום הטרי שיש בתקופת האביב לכמה חודשים, אפשר גם להשתמש בשתי שיני שום גדולות במקום)

1 גזר קלוף

1 כוס שעועית מאש מונבטת

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

מלח גס, בערך כף שטוחה

מעט פלפל שחור כרוס

4 כפות קמח חומוס

4 כפות קמח שקדים

6 פטריות פורטובלו

3 כפות חמאת שקדים/ טחינה / כל חמאת אגוזים אחרת


מה עושים עם זה?

מכניסים למעבד מזון את כל הרכיבים ומתחילים לטחון בפולסים עד שמתקבל עיסה אחידה.

את העיסה מכניסים למקרר לחצי שעה

בינתיים מחממים תנור ל 180 מאלות/ 375 פרהנייט

מסדרים ניר אפיה אקולוגי על תבנית ומברישים עם מעט שמן זית/ קוקוס

מוציאים את העיסה מהמקרר ובידיים רטובות יוצרים עיגולים לא גדולים או עבים מדי, אך גם לא דקים מדי שלא יתייבשו.

מסדרים על התבנית ואופים כ 25 – 30 דקות (כשהקציצות משחימות למעלה)

מוציאים לצינון, מגישים עם טחינה סגולה , סלט מהמם ובתאבון



תהנו!

Comments


״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page