top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קציצות טופו שוחות בים של עגבניות

עודכן: 27 בספט׳ 2020

חלמתי בלילה על צבעים אדום וירוק ובבוקר קמתי ואמרתי לעצמי, איך זה יתכן שאין לי מתכון של קציצות ירוקות עם רוטב אדום.

הרי מדובר על צבעים משלימים ובטוח שגם הטעמים יהיו מושלמים יחד.

אז הלכתי למטבח, זה מה שיצא




קציצות טופו ברוטב עגבניות


מה צריך?

300 גרם טופו קשה

180 גרם תרד/ מנגולד קצוצים ללא העלים

160 גרם דלורית / בטטה/ דלעת אפויה (לאפות מעט שלא תהיה רכה מדי ועדיף יום לפני ולשמור במקרר)

2 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני קצוץ

2 בצלים ירוקים

כף מלח גס אטלנטי

חצי כפית אבקת קארי

כפית פלפל

3 כפות שמן זית

5 כפות קמח חומוס

מעט שמן זית להקפת הבצל

מה לעשות עם זה?

הוציאו את הטופו מהאריזה והניחו אותו בצלחת עמוקה ומעליו קערה כבדה כדי שיצאו ממנו הנוזלים, אחרי 10 דקות תראו שיצאו הרבה נוזלים לקערה והטופו מוכן להכנת הקציצות, נגבו אותו בניר סופג.

בינתיים בזמן שהטופו נסחט, חממו מחבת עם מעט שמן זית והקפיצו את הבצל עד לריכוך, אחרי שמתרכך הוסיפו אליו את התרד לאידוי עד שמשנה את צבעו והסירו מהאש, צננו בצד.

חממו תנור ל 180 מעלות / 350 פרהנייט

הכניסו את הטופו למעבד המזון והפעילו בפולסים קטנים עד שהטופו הופך לפירורים, הוסיפו את הדלעת האפויה ושאר הרכיבים מלבד הבצל והתרד והפעילו בפולסים עד לאיחוד קל, הוסיפו את הבצל והתרד והמשיכו לעבד את העיסה, תטעמו ותראו אם חסר לכם מלח או פלפל.

כשהתערובת מוכנה, תנו לה לשבת כחצי שעה.

הכינו קציצות והניחו על ניר אפיה אקולוגי שמרחתם בשמן זית, גם את הקציצות זלפו מעל במעט שמן זית

ואפו כרבע שעה עד להזהבה.

את הקציצות המוכנות צננו ואז חממו ברוטב עגבניות מושלם כזה למשל




הקציצות האלו מאד מאד ממלאות, אל תגזימו בכמות. בתאבון!


213 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page