top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קולי תות מהמם שמחמם את הלב

עודכן: 27 במאי 2021

אז שבועיים פלוס לפני רילוקשיין 2

ואני בהדחקה מלאה.

מנסה לשאוב לריאותיי את כל הירוק והטבע סביבי ורק חולמת על עצים וירוק כשננחת שם.

מבחינתי כל השאר יסתדר אם יהיה ירוק בעיניים.


הבית שלנו לעוד 19 יום, אבל מי סופר (הבטן מתהפכת, העניים נרטבות)


בואו נפסיק לדבר על הדברים שנמצאים אצלי בהדחקה ונעבור לדבר האמיתי.


שונאת לזרוק אוכל, במיוחד אם אורגני, צבעוני ומן הטבע.

אז למי יש תותים שכבר לא ממש אכילים במראה,

כאלו שהילדים מעליבים עם המילה איכס, אבל הם לא יודעים שרמות הסוכר בהם גבוהות יותר. למי יש?

אז אני מכינה איתם את הדבר הכי קל שיש בעולם.

סוג של קולי תות שהבן שלי מת עליו.

הוא מוסיף אותו ליוגורט עיזים קפיר שלו או פשוט אוכל עם כפית או על קינוח..


החיים הם תותים, כך אמרו לנו פעם. אולי פעם הם צדקו


אז מה צריך? כדי להכין קולי תות נוזלי וטעים

תותים! כאלו שכבר בשלים מדי לאכילה ועדיין לא רקובים, בטוחה שיש לכם כאלו.(בטח בארצות הברית יש..בישראל..אולי כבר לא. שמרו את הפוסט לחורף הבא)

כמה תותים שיש לכם, רצוי אורגניים, עם הראש קטום וחתוכים גס.

סיר עם מים רותחים שיכסו את התותים

מעט תמצית וניל

לימון סחוט למי שאוהב




מה לעשות עם זה?

חממו את המים בסיר עם התותים, הוסיפו את התמצית והביאו לרתיחה, בערך חמש דקות.

לאחר מכן כשהתותים כבר רכים מאד, הורידו מהאש וצננו

העבירו לבלנדר (או בלנדר מוט) וטחנו.

הוסיפו את מיץ הלימון אם בא לכם.

והרי לכם - ואוולה- קולי תות.

מי שרוצה גרסה פחות נוזלית ויותר דמוית ריבה/ ג'לי כזה. הרתיחו את התותים עם מעט מים כמו בוידאו כאן למטה.




אמרתי לכם שהחיים תותים, לפחות כשנמצאים במטבח ולא מאזינים לחדשות.

שם אני נמצאת הרבה בשנה האחרונה..

מאחלת לכם ימים מתוקים כריבה.

נדבר בקרוב


הולכת לארוז או לאפות



644 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page