top of page
תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

סלט טופו עם בטטה ושומשום שחור

עודכן: 18 במרץ

מי שמכיר אותי יודע שאני לא אוהבת לעבוד קשה במטבח, אני לא מאלו שיקח להן שעות להכין ארוחה משביעה וטעימה.

לרוב זה לוקח לי גג עשר דקות אבל זה בתנאי שהכינותי מראש כמה רכיבים שתמיד מחכים לי במקרר, בין אם זה דגנים מלאים, ירקות אפויים, טופו במרינדה, כרוש כבוש שתמיד בנמצא, ממרח פסטו, מרק, רוטב עגבניות ועוד...


כשיש בבית בשוטף חלק מהרכיבים הללו, הכנת ארוחה לא צריכה לקחת יותר מדי זמן ויש מנה במינימום מאמץ ומקסימום טעם.


הפעם פתחתי את המקרר והסתכלו עלי עלים ירוקים, בטטה וכרוב ניצנים שאפיתי אתמול, טופו במרינדה שמחכה לאפייה וכרוב כבוש.

יאללה סלט!


סלט טופו עם בטטה ושומשום שחור




מה צריך?


חבילת טופו קשה 300 גרם שהושרה במרינדה (עדיף ערב קודם אבל לא חובה)


למרינדה:

2 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

כף חרדל דיזון נקי מחומרים משמרים

כפית אבקת שום

רבע כפית מלח


לסלט:

בטטה אפויה אחרי לילה במקרר, חתוכה לסירות או קוביות

קצת כרוב ניצנים / ירק אחר שאפיתם בתנור כמו ברוקולי או זוקיני

3 כפות שומשום שחור

חופן זרעי דלעת

2 כוסות עלים ירוקים לבחירתם, שטופים ומיובשים ומוכנים לאכילה

3 כפות כרוש כבוש ביתי (לינק להכנת כרוב כבוש) + 2 כפות מי כרוש כבוש (אם אין לכם כרוב כבוש, הוסיפו עוד מיץ לימון וחופן כרוב לבן קצוץ)

מיץ מחצי לימון


הכנה:


את הטופו סחטו מנוזלים וחתכו לקוביות, לא קטנות מדי.

ערבבו בקערה את רכיבי המרינדה, ערבבו היטב עד שהרכיבים מתאחדים.

הוסיפו את קוביות הטופו לקערה וערבבו היטב שיתכסה כולו (ניתן להכין את הטופו גם לילה קודם וכך יספוג יותר טעמים אך אם לא מספיקים אפשר לערבב וישר להכין, זה גם יוצא דלישס)

את הטופו הספוג אני הכנתי בנינג'ה פודי על 200 מעלות צלזיוס (400 פרהנייט) לרבע שעה, אפשר גם בתנור באותה הצורה רק לשים לב להפוך באמצע את הטופו שישחים בשני הצדדים.

את הטופו המוכן שימו בצד.

להכנת הסלט פשוט העבירו את העלים שבחרתם לקערה גדולה והוסיפו את הירקות האפויים שאותם תבחרו אם לאכול קרים או לחמם מעט, מעליהם את הכרוב הכבוש/ כרוב טרי, כעת הוסיפו את הטופו לקערה ומעליו פזרו קצת זרעי דלעת ושומשום שחור ואת מיץ הלימון ומיץ הכרוב, ערבבו ובתאבון! זה יצא מדהים ומשביע .


תראו כמה טעמים ומרקמים יש לנו בסלט אחד:

הכרוב הכבוש הוסיף חמיצות וחרפרפות, המרקם קצת קראנצ'י

הבטטה הוסיפה מתיקות ורכות

העלים הוסיפו מרירות

הזרעי דלעת הוסיפו קראנצ'יות

השומשום הוסיף טעם חלבתי וקראנצ'יות

הטופו הוסיף קראנצ'יות בשכבה החיצונית, רכות בפנים וטעם מלוח, מר וחריף מעט בגלל החרדל והשום.



אז למה בעצם הוספתי שומשום שחור?


האמת? את השומשום השחור קניתי לפני כמה חודשים כי קראתי על תרומתו לשיער שופע ובריא ולעור הפנים.

סיבה נוספת שרכשתי אותו, הוא שקראתי שיש בו כמות נכבדה של חומצות האמינו לאוצין, זוהי חומצה שעוזרת לנו לבנות את השריר מחדש ולאושש אותו אחרי אימוני כוח.

בשנה האחרונה אני עושה לפחות פעמיים בשבוע אימוני כוח וחשוב לי לא לפרק את החלבונים מהשריר, לכן מלבד שאני לוקחת תוסף של חומצות אמינו לפני ואחרי אימון, אני גם אוכלת יותר מזונות שמכילים את חומצות האמינו הספציפיות שעוזרות לבניית שריר.

אז..לפני כמה ימים עשיתי סדר במקפיא ומצאתי אותו! איך שמחתי,

אין כמו לעשות סדר ולמצוא מציאות נשכחות.


כמובן שיש סיבות נוספות להוסיפו לתזונה שלכם:


השומשום השחור עשיר בנוגדי חמצון, חלבון, מגנזיום, אשלגן וברזל, ויטמין A וויטמין E ממש מזון על. הוא מכיל שומן חד בלתי רווי שעוזר לנו בשמירה על כלי דם תקינים וכולסטרול מאוזן.

סיבה נוספת ולא פחות חשובה היא הטעם והמרקם!

הטעם של השומשום השחור חזק יותר משומשום לבן או מלא, אפשר למצוא אותו במאכלים אסייתים בדרך כלל כקישוט המנה. המרקם שלו מאד קראנצ'י ואני תמיד אוהבת להוסיף לסלט כמה מרקמים שלא יהיה משעמם לי בפה.

תוספת השומשום בהחלט הקפיצה לי את המנה מכל הבחינות.

הכי חשוב! זה להקפיד לנקות את השומשום השחור מהשיניים עם קיסם, אין כמו חיוך עם חתיכת שומשום שחור כדי להרוס את הלוק ההורס והבריא שלנו :)

 


אז שכנעתי אתכם לרכוש שומשום שחור?


שתהיו בריאים ומאושרים,


באהבה

שמרית

184 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page