top of page

איך לעבור את ארוחת החג בלי להתפוצץ – ועדיין להרגיש שנהנית?

  • תמונת הסופר/ת: שמרית גורן-בולוטין
    שמרית גורן-בולוטין
  • 9 באפר׳
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 10 באפר׳

חג הפסח הוא אחד החגים הכי חגיגיים – וגם אחד המאתגרים מבחינה תזונתית.

מנות שופעות, סלטים מכל סוג, קניידלעך, מצות, בשרים, קינוחים…

ושלל ברכות המלוות באוכל עוד לפני שמתחילה המנה העיקרית.

הרבה פעמים –אנחנו מוצאים את עצמנו בסוף הערב על הספה, עם כפתור פתוח ותחושת כבדות שלא עוזבת גם ביום שאחריו.

אז איך אפשר ליהנות באמת מארוחת החג בלי לשלם עליה בתחושת כבדות ונפיחות?

הנה כמה טיפים קטנים שיכולים לעשות שינוי גדול


לכל המצטרפים החדשים, אהלן וברוכים הבאים,

שמי שמרית גורן בולוטין, יועצת תזונה אינטגרטיבית מעל עשור ומלווה א.נשים ומשפחות ביצירת שינוי תזונתי בבית – בצורה רגועה ללא מאבקים, מותאמת ונכונה לחיים האמיתיים.

אני מאמינה שתזונה טובה לא צריכה להיות מאבק, אלא גישה פשוטה שמחברת בין הגוף, הראש והלב.


שמחה שהגעת לאתר המחודש שלי! אני לא עומדת לחפור

רק מדי פעם אשלח לך טיפים פרקטיים, מתכונים קלים והמלצות תזונתיות שיעשו לך סדר וקלילות ביומיום.

אתם מוזמנים להסתובב בו, יש המון מתכונים שווים.


 

7 טיפים שיעזרו לך לעבור את החג, בלי להתפוצץ וליפול בכבדות על הספה.


טיפ מס' 1 // תתחילו את הארוחה כשאתם רעבים – אבל לא מורעבים


אל תדלגו על ארוחות במהלך היום "כדי לשמור מקום". כשמגיעים מורעבים – אוכלים מהר, בלי הקשבה לגוף, ובכמויות לא מבוקרות. תאכלו משהו קל בצהריים – ירקות, חלבון קל, שומן טוב – כדי להגיע רגועים ולא טורפים.


טיפ מס' 2 // אל תתמלאו מברכות ההגדה


ב-סדר הפסח עוד לפני שמגיעים לארוחה העיקרית, לא מפסיקים לאכול, לכן אני מציעה שאלו יהיו טעימות ממש קטנות כדי לעשות את הסדר כהלכתו, בלי להתמלא עוד לפני שהתחלנו. אם יש מרק, תבחרו בו עם קניידלך 1 מושלם.


טיפ מס' 3 // הסדר בארוחה הוא זה שיקבע


דבר ראשון, תמלאו לפחות חצי מהצלחת בסלטים טריים או ירקות מבושלים – זה ייתן תחושת שובע טבעית, יאט את קצב האכילה, ויעזור לעיכול.

מחקרים מראים שאם הארוחה נאכלת בסדר הזה:

  1. ירקות

  2. חלבון

  3. שומן

  4. פחמימה

רמות הסוכר נמוכות ומאוזנות יותר מאשר אוכלים קצת מכל דבר בלי סדר מסוים או שמתחילים מהפחמימות.

את הפחמימות בארוחה שמרו לסוף וכך הן פחות ישפיעו על עליית הסוכר במחזור הדם שלכם ולא תרגישו בנפילת אנרגיה אחרי האוכל.



טיפ מס' 4 // תבחרו מה באמת בא לך – ותוותרו על מה ש"סתם שם"


בואו, ביננו..לא כל מה שיש על שולחן החג באמת מדבר אלינו..אבל בהתלהבות של הרגע ובגלל שלהעמיס את הצלחת הפך למנהג, אנחנו פחות חושבים על זה לפני שבוחרים לעצמנו אוכל. אני מציעה לעצור רגע, להסתכל על המבחר שיש ולהחליט מראש על מנת חלבון שווה, הרבה מנות מירקות, מעט פחמימה איכותית וכוס יין מפנק.


טיפ מס' 5 // תנו כבוד לקצב שלכם


נסו לאכול לאט, לשים לב לטעמים, ללעוס היטב כל ביס – הגוף שלנו צריך זמן כדי לשדר לנו שהוא שבע. לעיסה טובה של המזון תבטיח לנו עיכול יעיל יותר ופחות תחושת אי נוחות אחרי הארוחה.


טיפ מס' 6 // שימו לב לאלכוהול ולמצות


מצות הן לא קלות לעיכול גם אם הן מקמח כוסמין..

ויין – בכמויות גדולות – תורם לעייפות, התנפחות ולעיתים גם לשיבוש השינה.

לא צריך לוותר עליהם, רק לשים לב למינון.



טיפ מס' 7 // לא צריך לוותר על הקינוח אבל כן לשים לב לכמות


דווקא לאכול קינוח מתוק אחרי ארוחה שכללה חלבון איכותי ומעט שומן, זה יכול לעבור יחסית בסדר גמור , יותר מאשר לאכול מתוק על בטן ריקה.

ולכן לא צריך לוותר על קינוח, אבל כן חשוב לשים לב לכמות..סומכת עליך.

שימו לב שפירות טריים אחרי ארוחה כזו, עלולים לגרום לנפיחות וגזים..


מסכמת רגע,


כשאנחנו אוכלים מתוך בחירה מודעת, עם הקשבה לגוף ובלי רגשות אשם – אנחנו גם נהנים יותר, וגם מסיימים את הערב בתחושת קלילות, ולא בתחושת חרטה.

אתם מוזמנים לבחור טיפ אחד או שניים ליישם השנה – גם זה צעד חשוב לבריאות שלכם, פשוט ליישם.


מאחלת לכם חג חירות אמיתי, גם מרגשות אשמה ואמונות מגבילות.


ואם יש לכם בראש מישהו שיכול להרויח מהטיפים האלו לפני החג, שתפו איתו את הפוסט ותהיו שגרירי בריאות אמיתיים.




שלכם, שמרית 🌿

Comments


״ בכל דבר בטבע יש משהו מן המופלא ״  אריסטו.

הכתוב באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי או רפואי ואין בנאמר בו אלא בגדר המלצה בלבד​

bottom of page